Markiezen

Markiezen

Markiezen

Markiezen zijn de ideale zonwering in vele situaties.

Een Markies, vooral afwijkend vanwege hun afgesloten zijkanten waardoor de zon optimaal geblokkeerd kan worden zelfs aan de zijkanten.

Het normale Standaard model markies die bestaat uit 5 gelijke poten, het Petmodel waarbij de poten steeds korter worden en de scharnieren steeds hoger op de achterliggende poot wordt bevestigd waardoor er een grotere uitval op een lagere hoogte gerealiseerd kan worden (hierdoor onstaat er ook een grotere doorloophoogte, ideaal voor bijvoorbeeld de Horeca of aan de straatzijde. Verder bestaan er Klapmodellen markiezen waarbij er een nog grotere uitval bereikt kan worden. Ook de zogenoemde Baldakijn markies hoort tot de mogelijkheden, hierbij vallen vooral de ronde vormen op en deze is in sommige situaties de ideale oplossing en deze wordt vooral gebruikt in de Horeca al dan niet voorzien van “backlight” die de markies ook in de avond laat stralen.

Aluminium, Grenen, Hardhout, met of zonder (of zelfs gedeeltelijke) ombouw er is van alles mogelijk met dit nostalgische product.

Markiezen, bij voorkeur uitgevoerd met een elektromotor die met een afstandsbediening of een schakelaar wordt bediend.

Door het relatief geringe gewicht van (vooral aluminium) markiezen zijn deze vaak ook prima met een koord te bedienen zijn wat weer kosten scheelt. Ook kunt u tegenwoordig kiezen voor een motor op zonne-energie, altijd met een handige afstandsbediening bediend. De stroom wordt opgewekt d.m.v. een Solar paneel (meestal op de bovenplank van de Markiezen gemonteerd) die op zijn beurt een accu oplaad, er hoeven dus geen snoeren door of over de gevel te lopen en er wordt geen (dure) stroom uit het stopcontact gebruikt louter de zelf opgewekte “groene” stroom. De zogenaamde “Solar” motor is dan ook steeds vaker te vinden in de producten van de zonwering.

Impressies

Bekijk onze producten

Bekijk onze productcategoriën

Markiezen

Markiezen

Overkappingen

Overkappingen

Pergola zonwering

Pergola zonwering

Rolluiken

Rolluiken

Screens

Screens

Serrezonwering

Serrezonwering

Terrasschermen

Terrasschermen

Uitvalschermen

Uitvalschermen

Blog met scrablle letters

U leest hier onze blogs

Hier kunt u de blogs van Rem zonwering vinden,heeft u belangstelling ineen bepaald onderwerp? Laat het ons gerust weten.